Matthys wijnen | Excellence in wine

Frank Matthys startte zijn wijnimportzaak in 1993 met de ambitie om vernieuwing aan te bieden. De wijnmarkt werd in het begin van de jaren ’90 immers gekenmerkt door een eenzijdig en risicoloos aanbod. Na vele reizen door de wereldwijngaard was de conclusie duidelijk. Overal zijn er gedreven en trendsettende vignerons die finessewijnen produceren, boordevol individualiteit en authenticiteit.

Frank had na zijn studies (Vlekho-Brussel en Vlerick School-Gent) een stevige sales- en marketingervaring opgedaan. Daarnaast slaagde hij in 2001 met onderscheiding als Wereldwijnmeester, met voorsprong de beste opleiding voor handelaars met een open visie. Op permanente basis reist hij de wereld rond, steeds op zoek naar het wijndomein dat het verschil maakt. Zestaligheid is hierbij een troef, aangezien dit het contact met de wijnbouwers vanzelfsprekend vergemakkelijkt.

Matthys Wijnimport is nog steeds de meest trendsettende wijnhandelaar in de Lage Landen. Het exclusief aanbod wijnen wordt aangekocht zonder uitzondering op rechtstreekse basis bij nagenoeg honderd domeinen uit meer als 25 landen.

Stuk voor stuk zijn het evenwichtige, ongemanipuleerde wijnen met persoonlijkheid die de catalogus stofferen. Een ronkend etiket, lovende pers of een muur volgehangen met medailles vergaan in het niets tegenover de uitstekende lange termijnrelatie met de vignerons. Een permanente interactie met hen staat garant voor verzekerde kwaliteit en derhalve uitgekiende selecties.

U kan rustig flaneren doorheen deze website die U een maximum aan informatie biedt. U bent welkom in onze wijnwinkel te Brugge maar kan evengoed online bestellen.