Volg ons op facebook.Follow us on twitter

NL

Matthys Wijnimport  

Begin jaren ’90 was de Belgische wijnhandel volledig verstard. Een eenzijdig klassiek Frans aanbod zonder visie vulde de markt op. Frank Matthys startte met zijn wijnimportzaak in 1993, precies met de ambitie om de nationale wijnmarkt open te breken. Na vele reizen in de wereldwijngaard was de conclusie duidelijk. Overal ter wereld zijn er gedreven wijnmakers die wijnen produceren met finesse en individualiteit.

Frank had na zijn studies (Vlekho Brussel en Vlerick School Gent) een stevige internationale sales- en marketingervaring opgedaan. Daarnaast slaagde hij in 2001 met onderscheiding als ‘Wereldwijnmeester’ bij Syntra-West, met voorsprong de beste opleiding in België. Op permanente basis reist hij de wereld rond, steeds op zoek naar het wijndomein dat het verschil maakt. Zestaligheid is hierbij een troef, aangezien dit het contact met de wijnbouwers vanzelfsprekend vergemakkelijkt.

Wijnkenners die aanvankelijk kritisch waren tegenover de vele nieuwe wijnlanden, zijn ondertussen overtuigd van deze open visie. Steeds trendsettend blijft hij in alle uithoeken van de wereldbol op zoek gaan naar de vernieuwers binnen het ‘fine wine’ gebeuren.
Bovendien maakt de wijnhandel er een punt van om die wijndomeinen te selecteren met maximaal respect voor de natuur.Door hun relatieve kleinschaligheid hebben deze namelijk minder commerciële- en marketingarmslag. Hun uitstekende natuurwijnen verdienen de grootste aandacht en uw gezondheid vaart er wel bij.

Bij de keuze van het gamma worden een aantal axioma’s gerespecteerd, die onveranderd zijn gebleven sinds de start van de zaak:

Finesse en evenwicht zijn essentieel

Houtlagering enkel als het een bijdrage levert tot de complexiteit

Gemodereerd alcoholniveau in harmonie met de wijn

Ingetogen extractie

Integriteit van de wijnbouwer

Consistentie van de kwaliteit van het volledig gamma,

Hoge score in de (voornamelijk Angelsaksische) pers is geen garantie tot selectie,

Geen etikettenblindheid,

U kan rustig flaneren door deze website die U een maximum aan informatie biedt. U bent welkom in onze wijnwinkel te Brugge maar kan evengoed online bestellen.

Espana wine
Espana wine
Espana wine